+34 972 752 058 (whatsapp y llamada)
info@ultraligeros.net

AESA publica un Tríptic resum de la Normativa d’ULM

Regala y vuela en avioneta o helicoptero

Si ets pilot d’ultralleuger o estàs estudiant per a ser-ho, això t’interessa!

En el món de l’aviació, com en tots, existeixen varis tipus de normatives per regular cada tipus d’aeronau i és AESA, l’Agència Estatal de Seguretat Aèria, l’encarregada de dictaminar les normatives i vetllar perquè es cumpleixin. A l’Aeroclub Estartit, treballem amb aeronaus d’estructura ultralleugera i formem futurs pilots d’ultralleugers en la nostra Escola, el qual significa que les nostres aeronaus tenen una massa màxima de fins a 450kh i per tant, la nostra activitat es troba regulada per la Normativa Aplicable a les Aeronaus d’Estructura Ultralleugera (ULM). 

Avioneta ultraligera en Aeroclub Estartit

Tots sabem que els normatives no són els documents més fàcils de llegir. De fet, moltes vegades són molt complicades i farregoses d’entendre. Per això, AESA ha creat un tríptic resum de la normativa que regula les aeronaus d’estructura ultralleugera perquè tots poguem entendre-la i llegir-la sense problemes.

El tríptic es divideix en vàries parts, les quals són: Coneixes la normativa que has de complir? / Condicions operatives aplicables / Estic obligat a notificar accidents, incidents o successos? / Documentació de la qual has de disposar / Equip mínim de l’aeronau. Dins del primer apartar, Coneixes la normativa que has de complir, trobem, a més, dos subtemes: Ús de l’espai aeri / Operacions aèries / Formació i licència de pilots / Aeronavegabilitat. 

A més, el que resulta molt interessant sobre aquest Tríptic és que, a part de la breu explicació que acompanya cada apartat, podem trobar en la majoria, un codi QR que et porta a cada Regalment, Real Decret o Ordre per si vols revisar el document oficial i complet. 

Una iniciativa amb la qual AESA demostra la seva convicció en fer que es compleixin les normes de seguretat en el transport aeri a Espanya i així poder promoure el desenvolupament, establiment i aplicació de la legislació aeronàutica nacional i internacional de seguretat aèria i protecció als passatgers. Una iniciativa que, a més, ens sembla molt útil tant si ets pilot d’ultralleuger com si estàs estudiant per a ser-ho. 

Et deixem el PDF amb el Tríptic per si vols descarregar-lo.