+34 972 752 058 (whatsapp y llamada)
info@ultraligeros.net

Com afecten les altes temperatures al vol

Regala y vuela en avioneta o helicoptero

La calor extrema pot ser un factor de risc a l’enlairar-se

Aquest any, l’estiu ha arribat abans d’hora: Les altes temperatures fa dies que aguaiten i sembla que no cessaran. Per això, avui ens preguntem: afecta la temperatura al vol? I la resposta és que sí.


De fet, tendim a pensar que l’aire que ens envolta sempre és igual, però en realitat no és així. La pressió, la temperatura, el vent, la humitat… Cada dia són diferents i això fa que un avió, a cada enlairament i aterratge, es trobi amb unes característiques de l’aire completament diferents.

Skyranger aterrant a Aeroclub Estartit


Quan augmenta la temperatura, la densitat de l’aire disminueix. I us preguntareu: I això afecta la qualitat del vol? Doncs la veritat és que sí: En un entorn amb alta densitat de l’aire, les ales d’un avió podran fer fàcilment la feina i elevar-se de la pista amb prou marge de seguretat. Ara bé, com més baixa sigui la densitat de l’aire, més complicat serà enlairar-se amb total seguretat.


Així doncs, els dies calorosos d’estiu, en què la densitat de l’aire i la pressió baixen i la temperatura incrementa, són les condicions en què costa més a un avió volar. Per exemple, en el cas dels avions comercials, a països on les temperatures són més extremes com els Estats Units, a Phoenix concretament, el 2017 es van haver de cancel·lar uns 40 vols perquè els 48,8 graus impedien que un dels models d’American Airlines, CRJ, pogués operar amb seguretat.

Tags: , , , , , ,